5/22/2012

Järki lähti näkemiin, eli taivaallisen hyvää ruokaa!


 Tässä postauksessa vaihteeksi hieman ruuist (ei muodist, juomist tai huolist, niin kuin sivupalkissa luvataan) - syötiin siis vanhan paluumuuttajan kanssa kaikkea helppoa ja herkullista, perinteen mukaan. Perinnehän on se, että Miina tulee meille aina kylään, kun pöytä on koreana. "Tuu kylään beibi, niin tehdään jotain kreisii" merkitsee meidän kielellä sitä, että tehdään yhdessä ruokaa ja syödään hyvin. Lause toimii ihan molemmin puolin: myös minä olen monta kertaa pyöräillyt kiihkeästi toverini luo, suu jo valmiiksi napsaten ja kukkuraisten herkkulautasten kuvat silmissäni. Tällä kertaa tarjolla oli tomaattipohjaista linssisoppaa ja jälkkäriksi raikkaita hedelmiä. Sekä pää- että jälkiruokaa yhdisti yhteinen kastiketujaus, nimittäin turkkilainen jogurtti. Se on aivan taivaallisen täyteläinen lisuke sekä suolaisiin että makeisiin antimiin ja toimii myös sellaisenaan, hunajalorauksen kera.

snälkää
snams

Linssikeitto oli varsin helppo valmistaa, sen kun vaan freesaa ensiksi sipulit, lisää tomaattimurskan, nakkaa oman maun mukaan valitut vihannekset (minun tapauksessani paprika, tomaatti, porkkana + puristettu valkosipulinkynsi) sekä linssit samaan punttuun, lisää vettä, maustaa fiiliksen mukaan sekä antaa hautua rauhassa. Kyllä siitä aina kehkeytyy jotain (hyvää) - mittasuhteet näppituntumalla. Parhaat ruuat tulevat ainakin mun tapauksessani hieman itse säveltäen, yleensä tarkasti reseptiä noudattamalla lopputuloksesta saattaa tulla epämieluisampi. Ruuanlaiton ohessa kannattaa kuunnella kivaa musiikkia, radiokanavista itse suosin Bassoradiota sekä Groove FM:ää, eli siis kokkailua löysin rantein sekä letkein lantein. Toivon tosiaankin, ettei kukaan naapuri satu katselemaan ikkunasta sisään, sillä jammailen, ilmeilen ja käsielehdin oikeasti yksinäni. Välillä hätkähdän itsekin yllättäviä koreografioitani. Jos ruoka epäonnistuu tai yllättää maullansa, saatan tunteenpuuskassani heristää provosoituneesti nyrkkiä kohti kattiloita ja pannuja. Henkilökohtaisuuksiin en kuitenkaan koskaan mene. Onko ok?

Millä mielellä te laitatte ruokaa? Onko kellään samoja tapoja?

Linda

4 kommenttia:

AINO kirjoitti...

Itse en valmista ruokaa, mutta annan arvostusta Stigin versen lainaukselle maailman hienoimmasta muffinssi-biisistä :d

Ida kirjoitti...

mertsan pitopalvelu on taas ylittänyt itsensä!!!

Ida kirjoitti...

mertsan pitopalvelu on taas ylittänyt itsensä!!!

Linda kirjoitti...

Aino, haha muffinssit ja murinat on varsin maukkaita!!!

Ida, niin on!!! Sopivasti nahistuneen voileipäkakun sijaan tulikin pikantin aromikas soijakeitto!! Voisi ihan jopa ottaa omiin nimiinsäkin!!