7/02/2013

Juuh elikkäs


pyllyy3

kukka5 

Kukkuu taasen! Päädyin kuvaamaan itseäni jalustan kanssa, mikä on minulta todella poikkeuksellista. Olisi kiva olla kuvauksellinen ihminen, joka onnistuu otoksessa kuin otoksessa: oudommankin ilmeen kanssa lopputulos on kivan aistikas, sattumanvaraisen sensuelli tai edes söpö, mutta ei. Olen todella törähtäneen ja keskeneräisen näköinen, kiusaantuneen tietoinen kameran läsnäolosta. Ainoa onnistunut kuva olikin selkä kameraan päin. Tämä ei varmastikaan ole ensimmäinen eikä viimeinen kerta, kun takapuoleni esiintyy täällä - johtuen naamani epäkuvauksellisuudesta ja siitä, että farkkupeput ovat kivan nostalgisia. Näin melko julkisesti siis myönnän tämän herutteluyrityksen.

 En jotenkin arvosta salamyhkäistä vilauttelua, minkä tämä fitness-hulluus on jotenkin sallinut: itseänsä voi kuvailla tyrkkyjen maneerejen kera, sillä daa, päällä on urheilutoppi (juuuh tuli tehtyä niin paljon hauiskääntöjä että pakko näyttää tissit xDXD ^______^;P) ja kyljessä kenottaa sheikkeri takeena kuvan laadullisuudesta sekä urheilumielisyydestä.
   Pidän kyllä  nakupellekuvista, jopa aika kaunistelemattomista ja suorista sellaisista (Vice-henkisesti tehdyt), mutta niin, että taiteellista silmää on käytetty. Siksi tällaiset kotikutoiset posettamiset eivät oikein sytytä. Sivuosassa tärähtänyt kuva muikistetusta naamasta, pääosassa hikiset TIS  rintalihakset. Ei varmaankaan tarvita edes kultaista leikkausta johdattamaan katsetta kohti otoksen ideaa.
  Itsensä kuvaaminen on varmastikin hauskaa,  ja minua kiinnostaa omakuvallisuus taiteen muotona tosi paljon, sillä sen avulla voi helposti lähestyä asioita sekä ottaa kantaa. Paljastaa jotain tai vastaavasti vieraannuttaa itsensä itsestänsä.  Rehellisesti sanottuna kuitenkin tietynlainen (naama)omakuvien tulva on vastenmielistä. Kohotettuja kulmakarvoja, jännittyneitä suupieliä, killittäviä silmiä - keinotekoisia peilailuilmeitä jatkuvalla syötöllä. Minusta tuntuisi vieraalta ajatukselta jakaa joka päivä tällaista kuvastoa. Onnistunut kuva itsestänsä ilostuttaa, mutta jotkut vetävät kuvaöverit. Toki on hienoa, jos otoksiin on panostettu sekä  käytetty luovuutta ja aikaa, mutta usein lopputulos on suttuinen kamerakännykkäkuva kera kaunistavan filtterin. Hämmentäviä ovat myös ne blogit, joiden sisällöstä 70% perustuu ylläpitäjän naamakuviin, ellei kysessä ole meikkivinkkipainotteinen blogi. Tämä olisi aika kaukaista itselleni. Pitää tosin muistaa, että kyseiset ihmiset ovat yleensä kuvauksellisia.

  Mitä mieltä te jäbät olette, oletteko edes kiinnitäneet ko. ilmiöön/asiaan  huomiota? Vai jääkö tämä vain epäkuvauksellisen ihmisen omakuva-anarkistiseksi yritykseksi?

Linda

   PS. matkailu_myyrä_vinkkejä voi antaaa. Kööpenhamina, Pariisi ja Amsterdam - jos jotain uutta ideaa tulisi! Meitsi is soon MS. WORLDWIDE kun INTERNATIONAL LOVER TOUR starttaa, yövytään etupäässä MOTEL mutta HOTEL JA HOLIDAY INN ok kanssa. Huh huh GLOBAL WARMING!! I know you want me darling......... juuuh matkajukeboksi jo päällä.

8 kommenttia:

sini kirjoitti...

hyvä teksti. asia puhetta. omaa naamaa on hauska kuvata mutta igssä pyytäisin ihmisiä pitämään kohtuuden kaikessa... kannattaa tutkia kaikkia kivoja markkina paikkoja netistä noista kaupungeista mihin ootte menossa. :)

urkka pena kirjoitti...

Tuli tää mieleen:DD :

http://www.buzzfeed.com/nataliemorin/19-ways-to-trick-people-into-thinking-you-work-out

zoorro! kirjoitti...

hahaha mua aina naurattaa toi international loveeeh -biisi, koska kertosäkees lauletaan nycistä, losista(?) ja miamista, eli siis iiihaan toosi internationalii menoo :D ehkä national love olis kuulostanu liian tyhmältä, en tiiä.. Ja mitä naamakuvien ottamiseen tulee.. Noup en osaa! Mä en oo saanu sitä geenii, joka a haluis ottaa kauheesti omakuvia tai b osais ottaa niitä :D

Lottis kirjoitti...

EI HITTO. Minä en kestä, sanon vain että aamen. Niin kauan olen odottanut että joku kirjottaa puolestani jotain tälläistä.
Ok kuulun samaan kuvauskategoriaan mutta silti, joku raja!

heinis kirjoitti...

Olet niin oikeassa! Voisin melkein oksentaa näistä "voih että olin taas reipas ja kävin reenaas"-kuvista, joissa esitellään reipasta hikistä naamaa pelkkä urheilutoppi päällä, josta näkyy uuuh ihanasti treenattu masu jne .... oo äm gee, miten ärsyttävää x---) Kyllä ihan normaalit arkisemmat kuvat on vallan paljon ihastuttavampia <3

heinis kirjoitti...

Olet niin oikeassa! Voisin melkein oksentaa näistä "voih että olin taas reipas ja kävin reenaas"-kuvista, joissa esitellään reipasta hikistä naamaa pelkkä urheilutoppi päällä, josta näkyy uuuh ihanasti treenattu masu jne .... oo äm gee, miten ärsyttävää x---) Kyllä ihan normaalit arkisemmat kuvat on vallan paljon ihastuttavampia <3

harri_harakiri kirjoitti...

no siis mun miälestä perse sul komeempi ku lärvi et juuh ei täs si varmaa muuta

Linda kirjoitti...

Sini, haha jepss!

Urkka pena, tuntuu, että moni olisi ollut samoilla saiteilla, ja soveltaneet sitä omaan lifestyleensä...

Zoorro, hyvä huomio!! En tajunnut edes, niin tempautunut olin kappaleeseen!


Lottis, jep joku roti!

Heinis, totta - enkä ymmärrä, miten ihmiset jaksavat aina toistaa samaa kuvatoposta, keksisivät jotain uuttakin :-- D

Harri_harakiri, sum miälestä kaikki on aina perseestä/persettä sää oot hullu perse vainu koira