1/31/2012

"Do what you love and fuck the rest"

Leffakorneriiii!!!! Oon viime aikoina nähnyt paljon elokuvia. Koska täällä oli ne leffafestarit, mutta myös koska täällä on kirjasto, jossa on mainio leffahylly.
Ja koska pidän listojen laatimisisesta (tällä hetkellä työn alla on lista paikoista, joissa haluan käydä ainakin kerran. Siitä on tulossa pitkä), tuli mieleen laatia lista mun lempparielokuvista. Sitten tuli mieleen jakaa se täällä. Eli tässä näin on minun lista:


1. The Science of Sleep

science of sleep

09uj


Oon nähnyt tämän varmasti yli 10 kertaa. Ihan mahtava leffa, en tiedä parempaa! Ihanan sekava ja upeat lavasteet.

2. Little Miss Sunshine

8dv

sunshine2_large

Haha, tämänkin olen nähnyt aivan tuhottoman monta kertaa. Oon huono perustelemaan, mutta joo, tämä on hauska. Pappa on paras!!

3. Lords of Dogtown

LordsOfDogtown2_large

87gyd

"I said, who's got bad karma?"Mun ja Lindan piti alkaa skeittaamaan sen jälkeen kun nähtiin tämä ekaa kertaa. Eikö pitänytkin, Linda? Jay on mun ja muistaakseni Stacy Lindan lemppari. Oon myös puhkikuunnellut tämän leffan soundtrackin.

4. Melancholia

Ihan mieletön. Olisi pitänyt nähdä tämä leffateatterissa.

5. Requiem for a Dream

Vitoseen oli tosi vaikea valita yhtä, mutta valitsin Unelmien sielunmessun, se on kerta kaikkiaan niin kamala. Ja hieno samalla.

+ Madacascar

HAhahahahahahahahahhhhha!!!!!!!!

Onkos kamut teillä samoja suosikkeja? Entä voitteko suositella mulle jotain erinomaisia elokuvia? Tajusin että noista minun suosikeista ainoastaan Melancholian olen ekan kerran nähnyt kahden vuoden sisällä - ikilemppareita on vaikea syrjäyttää! Ehkä voisin mainita loppuun vielä lempileffoja, joita on vaikea pistää järjestykseen: Saksikäsi Edward, Grease, Geishan muistelmat, Cry Baby, Äideistä parhain, Bambi, Leijonakuningas, Inglorious Bastards, Amélie, Piano, 500 days of Summer, Dancer in the dark

Äh, aivan varmasti unohdin mainita monta.

Ups, ja kuvat weheartit.com



1/24/2012

Ulkona paistaa aurinko ja minä syön jäätelöä, jonka säteet osuvat suoraan hiuksiini!

musta__maalaaja
epäestrewettistääää


Toisinaan tulee kinaa myös ystävysten kesken. Onneksi meillä on Facebook asioiden selvittämistä varten. Onneksi ollaan opiskeltu retroriikkaa koulussa.

Tästä kaikki lähti:
http://data.whicdn.com/images/17848147/301320_236182156438058_100001388267078_661831_1783832527_n_large.jpg

Linda ja Miina

1/18/2012

øøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøøø

Moi. Oon nykyään kuulemma "helt voksen" eli ihan aikuinen kun oon viime viikolla täyttänyt suurenmoiset 21 vuotta. Välillä ei ehkä uskoisi. Miina, 21-vuotias au pair selittää lapsille, miksi Kuli-pillimehu naurattaa. No en selitä, mutta hihityttää. Ihmetelkööt.

Mulla on samat synttärilahjatoiveet kuin kaksi vuotta sitten: sileä iho, hyvä kunto ja poikaystävä. Oon odottanut tosi kärsivällisesti, ja ehkä saanut jo jotain -nimittäin, ystäväni Anna tuolloin kaksi vuotta totesi mun toiveiden tiivistyvän Norjan matkaan. No, täällä ollaan! Oon odottanut kärsivällisesti ja voin odottaa vielä jonkin aikaa. Tuohon ihon sileyteen voisin kommentoida, että en vielä tuolloin kaksi vuotta sitten tainnut tietää, mitä on edessä. Nythän se teini-ikä vasta alkoi, näköjään. Faen.

Mutta vanhuus tuo mukanaan kaikenlaisia kremppoja, ja jos niitä ei ennestään ole, niitä yleensä tulee helpommin kun ei ole enää niin nuori ja vetreä. Nilkanhan voisin helposti nyrjäyttää suunnistamassa tai lenkillä tai toppturilla (en ole keksinyt mitään hyvää ja napakkaa suomennosta sille, että hiihdetään vuoren päälle ja lasketellaan se alas), mutta ei. Minä liukastun kaupan pihassa niin kuin mummot. Nyt sitten kävelenkin niin kuin mummot. Ja mun nilkka muistuttaa norsun nilkkaa.

Onneksi eilen alkoi Tromsø International Film Festival!!!!! Ei tämä kaupunki mikään maailman napa ole, mutta tämän viikon aikana niin voisi melkein luulla. Frozen land moving pictures!! Täällä on torilla lumesta rakennettu valkokangas. Tänään aamulla yhdeksän aikaan olin siellä katsomassa itäeurooppalaisia nukkeanimaatioita. Ne on ihania!

snowscreenyaaaa

hurukunkku

nolo123

HAHAHA en oo koskaan ollut mikään valokuvaaja, mutta täällä musta on kehittynyt oikein hurukuvaajien kunkku!!!!

1/15/2012

Definitely like a Tampere party

suomirokkiajakarppausta
kenkättjame
tytsytt


Bile_menotusta_ja_tanssi_jalan_vipatusta.... ok??? Mulle ainakin. Bilejalka saattaa vipsuttaa ainakin kaksi x tän kuukauden aikana, sillä mun bestat (yks Iidu, Miinu ja Jutsku) täyttää 21 vuotta tammikuun aikana. Miinalle tehtiin Idan kanssa synttärilaulu iPhonen t-pain-sovelluksella, mikä muuttaa äänen tyylikkäästi auto tune -jomotukseksi. Keksittiin taitella Miley Cyruksen Party in the Usa:sta oma versio, Party in Norway, joka sitten jaoiteltiin säkeitäin vuorotelleen laulettavaksi. Sankari tykkäsi kovasti!!! Idalle ja Jutalle mulla ei ole vielä selkeitä lahjaideoita, mutta äveriäänä tyyppinä voisin ostaa jotain todella järkevää ja suurempaakin, ihan vain tosiystävyyden nimissä. Ida saattaisi tykätä omasta mopoautosta tai Ed Hardyn veluuriasusta. Molemmat ovat niin sen tyylisiä. Jutalle voisin hankkia hiustenpidennykset - se kun on melkein kalju ja arvostaisi niitä hyvin paljon. Myös ihkaoman rasvankeittimen saaminen aiheuttaisi varmaankin kestohymyn. Ei ne tytöt tätä blogia lue, joten ihan rauhassa voin tällaisia suunnitelmia kirjoitella.

Keksikää "parhaat" lahjaideat mun tovruille, mielikuvitusta saa käyttää!!

Linda

1/05/2012

Uuden vuoden toivotus tai jokin sellainen

Mun viime vuosi oli ihan kiva. Tajusin juuri, että asuin viime vuoden aikana kolmessa paikassa. Yhdessä paikassa Marttikin oli kylässä. Se kävi siellä ainakin kaksi kertaa, ja sillä toisella kerralla Jutta puki sille sukkahousuista tehdyt vaipat:

marttikylässä

Mun mielestä ne on maailman hienoimmat koiranvaipat, ja ihan toimivat, koska Martti ei sillä kertaa pissinyt mun matolle. Terkkuja Martille!!!!

Täällä toisessa paikassa olen myös paljon tekemissä vaippojen kanssa, mutta niistä vaipoista mulla ei ole kuvia. Eipä ole kuvia paljon muustakaan, koska ulkona niin pimeä koko ajan -edelleen. Tai no, on mulla kuva ihan hienosta piparkakkutalosta:

mun talo

Vaalenapunainen ja glitter on täällä kovia juttuja. Myös My Little Petshop, jonka hahmot muuten asuttavat yllä olevaa taloa. Itselläni taisi nelivuotiaana se kovin juttu olla Katuhait? Tai Prätkähiiret (Moto oli mun lemppari!)? Tai Leijonakuningas?

En ollut ajatellut asua täällä Norjassa virallisesti, mutta tänään sitten sain tänne Kelan lähettämän kirjeen, jossa lukee, että heille on tullut tietoon mun nykyinen ulkomailla oleskeluni, ja että mun pitää virallisesti ilmoittaa asuvani täällä virallisesti. Nyt asun ja oleskelen ulkomailla, ihan virallisestikin. Ja vielä työsuhdeasunnossa. Cool!

Muuttamisen lisäksi tein kai viime vuonna muutakin: Kävin muun muassa Amsterdamissa ja Puolassa (parikin kertaa) ja töissä (monta kertaa) ja koulussa (en niin montaa kertaa) ja kaikenlaisissa kokeissa ja omissa ylioppilasjuhlissani. Amsterdamiin ainakin voisin mennä toistekin!

muumitrolle

eli HYVÄÄ UUTTAVUOTTA (vähän myöhässä, mutta niin minä aina olen)!!!! Oon päättänyt että tästä vuodesta tulee paras vuosi ja toivon sitä samaa myös teille!

-miina

P.S Kannattaa kuunnella Caribouta. Se on hyvä! Olisiko teillä mulle musavinkkejä? Voin myös jakaa sellaisia teille, jos haluatte. Ja tästä tulikin mieleeni, että mun pitäisi ehkä päivittää tätä blookia useammin.

1/03/2012

TAURUSCREW ei lepää rauhassa niinku Markus-Norppa!!!! Meil on biletorppa!!!

idajamäjakovameno
jeaaa
heiheimutsi
biilee

Uusi vuosi kera mun bestojen, yks tuli Thaimahista ja toinen Norjasta!!!
Oli tosi kansainvälinen bilefiilis!!! Vanha jengi koossa!!! JEE!!!

Linda